Problematika dobového jídla patří při rekonstrukci vůbec k těm nejzákladnějším. Z toho důvodu jsem se rozhodl sepsat článek, který by mapoval nejen jídlo, které bylo dostupné různým vrstvám staroseverské společnosti, ale také stravovací návyky. Myslím, že úroveň dobovosti stravování je na českých historických akcích solidní (samozřejmě nelze nakázat jednotlivcům, co mají jíst; nakonec vše záleží na svědomí každého), pokud nepočítáme pití alkoholu z moderních nádob a přenášení a uchovávání jídla v igelitových obalech. Myslím si, že to je kámen úrazu, který kazí úroveň rekonstrukcí a na kterém by se mělo zapracovat.
Článek si můžete stáhnout v PDF prostřednictvím tohoto odkazu:
Pevně věřím, že jste si čtení tohoto článku užili. Pokud máte poznámku nebo dotaz, neváhejte mi napsat nebo se ozvat níže v komentářích. Pokud se Vám líbí obsah těchto stránek a chtěli byste podpořit jejich další fungování, podpořte, prosím, náš projekt na Patreonu nebo Paypalu.